onsdag 31. august 2011

Tur 1 - Big Sur, Pismo Dunes og Santa Barbara

Etter å ha kommet i orden i Santa Cruz bestemte vi oss for å ta en biltur sørover til Santa Barbara. Vi tok Highway 1 gjennom Big Sur, besøkte Morro Bay og Pismo Dunes før vi endte opp i Santa Barbara.

Big Sur er en naturskjønn og tynnt befolket kyststrekning omtrent midt mellom San Francisco og Los Angeles. Veien slynger seg opp og ned fjellsiden ut mot stillehavskysten. Det finnes mange strender, men få er egnet for bading (store bølger). Bildene under er fra Big Sur og den flotte Pfeiffer Beach

                                                         
Pfeiffer BeachPå kvelden kom vi fram i Morro Bay hvor vi overnattet før vi neste dag leide kajakker. Morro Bay er naturlig havn beskytett av enn stor sandbanke. På vei ut til sandbanken så vi sjøløver og pelikaner på nært hold. Bildene under er fra Morro Bay. Fjellknausen på bildet, Morro Rock, er innmaten i en gammel vulkan.

Neste dag dro vi til Pismo Dunes som er et av de få (det eneste ?) stedene i California hvor man kan kjøre bilen ut på stranden. (Parken heter faktisk State Vehicular Recreation Area). Stranden er omlag en mil lang og innforbi strekker sandynene seg noen få kilometer inn i landet. Med 4WD eller ATV er det fritt frem med med motorisert ferdsel. Vi var litt usikre på om Hans på 7 år kunne være med på dette, men utleiestedet hadde ingen aldersbegrensninger. Er du stor nok til å nå opp til gassen er det bare å kjøre. Hans fikk sin egen lille 80 kubikkers ATV mens  vi andre hadde litt kraftigere maskiner (125 og 250). ATV kjøringen var sinnsykt gøy selv om det var litt skummelt å være forelder når podene går bananas opp og ned de bratteste sanddynene. Iver rangerte ATV kjøringen  til 12 på en skala fra 1-10. Bildene taler for seg selv.

  
Neste dag tilbrakte  vi i Santa Barabara der vi overnattet på hotell. Santa Barbara er en svært fin liten by, men tråkking i byen er nå engang tråkking i byen.....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar