Standliv

Santa Cruz har plenty av strender og innen 10 minutters kjøring fra huset vårt  er det en 5-6 bra strender. Kyststripen nord for Santa Cruz er så å si ubebygget og uberørt. Klippene  går ofte helt ut i sjøen kun avbrutt av bukter med sandsternder annenhver kilometer eller så.  Disse strendene er mer eksponert for bølger og  ofte ikke så fine for bading. Til gjengjeld er det sjeldent folk her og for ungene er det morro med rusk og rask som er skyldt opp på starnda.  Mange steder er det fine tidepools med småfisk og sjøplanter som er morsomme å leke i når det er lavvann.

Sør for Santa Cruz dvs  inne i Monerey bukta er det  mer eller mindre uavbrutte strender for flere mil. Her er det mer folksomt og mindre bølger. Hovedstranda i Santa Cruz ligger inntil Boardwalken som er  den lokale forlystelsesparken.  Om sommeren er det ofte havtåke hvilket som regel medfører en drastisk reduksjon i temperaturen. Til gjengjeld blir det ofte spesielle lysforhold når tåke lurer ute ved sjøen. Så å si alle strendene er vestvendte så en kjekk avslutning på dagen er gjerne å se sola som stuper ned i havet.

Hovedstranda i Santa Cruz med Boardwalken i bakgrunnen
Dette bildet er fra Natural Bridges som er stranda nærmest huset vårt.  Sigrunn jobber et steinkast unna bygningen på bildet

Bodil, Sigrid og Rune på Natural Bridges
Margit og Hans 
Piknik og grilling ved Natural Bridges
 
Magnus på boadyboard
 Fra en av strendene rett nord for Santa Cruz ( ca 10 min kjøring fra der vi bor)
Håkon, Emil og Anne
Hans leker karatekid
Fra en annen strand nord for Santa Cruz (ca 10 min kjøring fra der vi bor)
Figurer laget av store flyteblærer fra tare

Stand ca 45 min nord for Santa Cruz