søndag 29. juli 2012

Tur 21 Lake Tahoe, Bodie og Tulomne Meadows

Siste tur. Etter å ha pakket og shippet flyttegods satte vi igjen kursen østover the "high sierras". På programmet stod noen dager med klatring og mountainbiking i Lake Tahoe, besøk i gullgraver/spøkelsesbyen  Bodie og til slutt fottur i Tulomne Meadows.

Lake Tahoe området er først og fremst  kjent som  vinterdestinasjon . Rundt sjøen ligger det et titalls skianlegg  inkludert Squaw Valley som også har  vært vertskap for vinter OL. Lake Tahoe får 4 meter snø hver vinter, har 270 solskinnsdager i året og om sommeren kan man nyte strandlivet i turkisgrønnt vann. 

Vi hadde allerede vært på tur til Lake Tahoe (uten å skrive om det på bloggen) og denne gangen dro vi tilbake til samme sted: Lowers Leap. Lowers Leap er kjent for horisontale kvartsbånd og for femmer-sekser klatrere er det vel så mye interessant her som i Yosemite. Fin campingplass rett ved  feltet var det også.


Magnus på ultraklassikeren "The Line". Ifølge enkelte klatrekjendiser den beste 5.8 ruta på planeten. 3 taulengder.


Vi besøkte en klassekamerat til Hans i Lake Tahoe og her låner Magnus  og Iver  padle boards som er en stor greie her borte.

Etter Lake Tahoe dro vi østover til gullgraverbyen Bodie. Denne spøkelsesbyen  huset på det meste 8000 mennesker og er i dag et historisk museum i nasjonalt eie. Bodie ligger langt ute i hutti heita og i gamledager var det ekstremt dyrt med transport inn hit. Bunker Hill mine er angivelig den rikeste  gullåren som har vært oppdaget og så lenge gullrushet stod på var det plenty av cash til både det ene og det andre. Når gullet tok slutt var det imidlertid billigere å kjøpe nytt enn å transportere ting og tang tilbake til sivilisasjonen. Følgelig ble nesten alt stående igjen ute i ødemarken.

Vinduskikking inn i en av de 65 saloonene som en gang fantes i byenSiste post på programmet var fottur i Tulomne Meadows, høyfjellsdelen av Yosemite nasjonalpark. Turen gikk via Cathedral Lakes og Sunrise Lakes som er blant de mer populære fotturdestinasjonene i Tulomne. Telting er regulert ved at det kun deles ut et visst antall permits for hver trail head og  Cathedral Lakes er som regel bortbestilt lang tid i forveien. Ved å starte  fra et annet punkt (trailhead) å gå litt utenom stiene kan en egentlig komme seg dit en vil. Vi startet  fra Elisabeth Lake og  etter 4 dagers vandring kom vi uti gjen ved Tenaya Lake.  Etter en dag fikk vi selskap av Magnus sin kompis Zack og faren Pas.


Dag 2. En lang dags vandring  bla via toppunktet (3300moh) til høyre i bildet.

På vei ned mot Upper Cathedral Lake der vi teltet

Camp 2. Cathedral Peak

Middagstid.
Dag 3. Upper Sunrise Lake

Pustepause på svabergene. Utsikt ned til Middle Sunrise Lake og  Camp nr 3

Ved veis ende. Iver bader i Tenaya Lake  nede ved bilveien .1 kommentar:

  1. Hei og takk for sist Lars, ja det er lenge siden. Men fin blogg med masse fine bilder.
    Hilsen Emil Fillingsnes

    SvarSlett