tirsdag 21. februar 2012

Tur 13 og 14 Yosemite og Pinnacles

Kort turoppdatering fra de to siste helgene. Ikke så mye nytt og spennende siden vi har besøkt/beskrevet begge stedene tidligere. Men , men... vi ligger i allefall ikke på latsiden....

Første turen (solo) gikk til Yosemite og var mest en klatretreningstur. En dag med klatring og en dag med laaang fottur til Clouds Rest. Toppen på Clouds Rest er 3027 moh og 1800 m over dalbunnen og er et bra alternativ  til  Half Dome der det sommerstid er vanskelig å få permit.  Det ser  ikke ut til at det blir skikkelig vinter i fjellene i år (godt nytt for de som kommer på besøk i april) og det var en helt grei fottur til toppen.

Yosemite- alltid like vakkert. Utsikt  mot Yosemite Valley fra Clouds Rest

Helgen etter gikk turen til Pinnacles National Monument med et identisk turopplegg: en dag med klatring og en dag med fottur. Pinnacles er ca 1,5 time fra Santa Cruz og kan også gjøres som en dagstur. Vi tok turen over the High Peaks: en ganske så flott rute der stien delvis er sprengt/hugget ut i fjellet hvilket muliggjør en stivalg gjennom de trangeste kløfter og hylevandring forbi høye stup. En skal og ha temmelig uflaks om en ikke  ser kondor og ørn på veien.

Iver klatrer Wet Kiss 5.9

Magnus og kompisen Zack nyter ustikten fra den 10 kilometer lange rundturen til High Peaks

Nokså brutal tilrettelegging muliggjøre en sti som  slynger seg  inn og ut mellom de høyeste toppene og trangeste gjelene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar